• Domů
  • Blog
  • Pay-Fair: férový průzkum odměňování, který Vás připraví na transparentní odměny podle EU

Pay-Fair: férový průzkum odměňování, který Vás připraví na transparentní odměny podle EU

30. 07. 2024 Redakce Executivejob

Vše o mzdovém průzkumu Pay-Fair, se kterým se připravíte na transparentní odměňování podle směrnice evropské unie. Získejte popisy a kategorizace všech rolí ve firmě, data interní parity i grading všech pozic zdarma. Stačí poskytnout data do průzkumu a my Vás na změny připravíme.

Naše iniciativa vytvořit dostupný, rychlý a kvalitní průzkum vychází ze stále aktuálnějšího tématu férového odměňování na základě Evropské směrnice o transparentnosti odměňování schválené na jaře 2023. Jasné struktuře mezd, bonusů a benefitů se tak nevyhne žádná firma. Pokud Vás doteď brzdila vysoká cena dat z trhu nebo jste nebyli spokojeni s kvalitou, máme pro Vás řešení.

Čím se lišíme od konkurence?

Minimální časová zátěž zapojení do průzkumu

Díky naší metodologii a důrazu na automatizaci pro Vás časová zátěž účasti v průzkumu bude v řádu jednotek hodin.

Kvalitní metodologie

Průzkum je postaven na kvalitní metodologii gradingu, která přesně ohodnotí všechny pozice v organizaci. Díky tomu jsou data velice přesná a srovnatelná napříč různými obory a funkčními skupinami. Díky unikátnímu metodickému přístupu jsme schopni pozice ohodnotit velmi kvalitně i pomocí automatizovaného přístupu. Za hodnocení pozic nic nepřiplácíte, je součástí průzkumu.

Automatizace a jednoduchost Naším cílem je věci zjednodušovat. Díky využití nejmodernějších konceptů, naší metodiky a umělé inteligence jsme schopni pozice ve Vaší organizaci zařadit s minimálním úsilím a vstupy potřebnými na Vaší straně. Pokud nechcete na zařazení využít umělou inteligenci, lze tuto funkcionalitu deaktivovat a provést zařazení manuálně (i v takovém případě pro Vás máme připravený velmi jednoduchý postup, který zvládne opravdu každý).

Připravíme Vás na transparentní odměňování

Chceme Vám poskytnout maximální hodnotu. Proto Vám kromě dat poskytneme i další doprovodné materiály a výstupy, které s touto oblastí souvisí. Kromě samotných dat od nás dostanete popisy pracovních pozic včetně kompetenčních profilů, hlavních odpovědností a požadavků na výkon pozice, dále job architekturu, která vám pomůže připravit se na směrnici o transparentním odměňování a v neposlední řadě i připravené reporty, které srovnají Vaše zaměstnance v rámci interní parity i externí konkurenceschopnosti.

Data 2x ročně

Sbíráme data 2x ročně, aby výstupy byly aktuální a naplnily potřeby firem.

Nízká cena

Naše data získáte za nejnižší cenu (30.000 Kč) na trhu mezi průzkumy využívající metodologii gradingu pozic.

Výhody pro prvních 100 firem po poskytnutí dat o interním odměňování:

  1. Grading všech pozic ve firmě: Zajistěte si data z trhu a nastavte odměny konkurenceschopně. Díky relevantním datům můžete jednodušeji optimalizovat strategii, náklady a v případě sporů minimalizujte riziko sankcí spojené se zákony a předpisy týkající se zaměstnanců.

  2. Popisy a kategorizaci všech rolí ve firmě včetně kompetenčních modelů a požadavků na výkon pozic: Tím zajistíte jasnou strukturu firmy. Zaměstnanci navíc budou znát podmínky (KPI) pro kariérní i finanční růst.

  3. Data interní parity (férovosti) pozic ve Vaší firmě: Víte, jak je na tom Vaše firma v oblasti spravedlivých a transparentních odměn? Díky datům budete znát slabá místa, která jsou potřeba narovnat s blížícími se změnami.

  4. Ovlivnit podobu průzkumu: Možnost podílet se na nastavení sledovaných hodnot, která Vám v současnosti chybí u jiných zdrojů. Jednoduchý nástroj na zařazení pozic a následnou práci s daty, se kterým Vás naučíme pracovat

  5. Možnost využít slevu 50 %na kompletní tržní data z průzkumu (Vaše cena tedy bude 30.000 Kč), pokud se rozhodnete si je pořídit.

  6. Nulové riziko: Před nákupem dat s Vámi probereme objem nasbíraných dat ve Vašem odvětví či lokalitě, abyste měli jistotu, že nakupujete relevantní data. Navíc garantujeme vrácení investice v případě nespokojenosti s kvalitou výstupu.

Ovlivněte podobu průzkumu

Přijďte na náš diskuzní workshop a pojďte s námi diskutovat, jaká data Vám chybí v současných průzkumech odměňování. Náš nový průzkum Pay-Fair potom přizpůsobíme Vašim potřebám.

Pro koho Pay-Fair workshop je? Workshop je určen pro HR lídry či Comp&Ben zástupce firem, kteří mají zájem zapojit se do průzkumu odměňování Pay-Fair. Během diskuze budete mít možnost ovlivnit připravovanou podobu průzkumu a získat z něj pak data, která Vám v současnosti na trhu chybí.

Kdy workshop proběhne? Workshop proběhne 12. září. Prezentovat začínáme v 9:30. Předpokládaný konec je ve 12:30.

Kde se potkáme? Přijďte k nám do coworkingu WorkLounge Diamant na Václavském náměstí 3, budeme na nás čekat ve 3. patře. Chybět nebude čerstvá snídaně, káva, mimosa a o přestávce networking.

Jak se přihlásit? Stačí vyplnit registrační formulář s předběžným zájmem se zapojit do průzkumu a my se Vám ozveme zpět s pozvánkou na event. Pro účast v průzkumu a registraci na workshop vyplňte formulář.

Harmonogram

Data letos začneme sbírat před koncem roku (říjen, listopad) a data pro Vás připravíme k začátku roku, tedy pro leden 2025, abyste měli co nejaktuálnější data pro jarní rozhodování o navyšování. Od příštího roku začneme sbírat data pro ty firmy, které je již potřebují na podzim a měly je tedy k dispozici pro budgeting, kolektivní vyjednávání, benchmarking, také v létě. Data tedy budeme od příštího roku sbírat dvakrát ročně. Rozhodování o timingu bylo složité, nicméně stěžejní je pro nás připravit opravdu kvalitně nastavený průzkum, proto je načasování jednotlivých aktivit uvedeno v podrobnějším přehledu níže.

Červen – Červenec 2024

Zaslání návrhů smlouvy, technických pořadavků a NDA k náhledu účastníkům průzkumu a zasmluvnění, zavedení nás do seznamu dodavatelů a další administrativní doladění smluv a NDAs, zabezpečení dat, doladění nastavení technických požadavků u účastnických společností

Červenec – Srpen 2024

Ověření katalogu pozic s předběžnými účastníky, doplnění knihovny pozic, funkčních skupin, finalizace katalogů

Srpen – Září 2024

Závazné potvrzení účastníků v průzkumu (na základě počtu zástupců firem v daném odvětví a relevance vzorku dat pro zúčastněnou firmu), podpis smlouvy, fakturace 50% zálohy

Říjen – Listopad 2024

Sběr dat

Prosinec 2024

Kick-off konference k průzkumu, zpracování dat a příprava výstupu pro účastníky, splatnost faktury

Leden 2025

Pay-fair data z průzkumu k dispozici pro využití účastníky

Předběžně červen – červenec 2025 Sběr dat

Předběžně srpen 2025 Zpracování dat a příprava výstupu pro účastníky, fakturace

Předběžně září 2025 Pay-fair data z průzkumu k dispozici pro využití účastníky

Zajímá vás kolik je aktuálně firem ve vašem odvětví? Podívejte se zde.

Více o průzkumu
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Přihlaste se k newsletteru

Buďte v obraze, co se děje ve světě manažerů, obsazování top manažerských pozic a připojte se k našemu newsletteru, kde se budete pravidelně dovídat tipy a novinky.