• Domů
  • Blog
  • Jaké jsou mzdy a bonusy manažerů? Vyplňte rychlý průzkum EXESS23 a získejte data na míru

Jaké jsou mzdy a bonusy manažerů? Vyplňte rychlý průzkum EXESS23 a získejte data na míru

16. 04. 2023 Tomas Drazny

Stále se měnící situace na trhu práce ztěžuje orientaci ve mzdovém hodnocení top manažerů. Proto každoročně spouštíme průzkum, se kterým budete v obraze. Zúčastněte se jako manažer/ka největšího českého průzkum manažerského odměňování EXESS 2023 (Executive Salary Survey). Díky datovému výstupu zdarma získáte report odměňování své manažerské úrovně na trhu. Celková data z průzkumu EXESS23 můžete využít pro adekvátní nastavení odměňování na manažerské úrovni i v celé Vaší společnosti.

Už potřetí na průzkumu spolupracovali s Pavlem Vrtiškou a Alešem Jirecem ze společnosti Vissto, která vytváří komplexní analytické a poradenské služby v oblasti HR dat. Tentokrát jsme průzkum zásadně zefektivnili.

Minulý rok trvalo projít celým dotazníkem téměř 30 minut - byl to opravdu detailní průzkum. Letos, díky technologii neuronových sítích, se proces výrazně zjednodušil a zároveň výsledná data budou stejně přesná.

“Neuronové sítě nám pomohou zjednodušit evaluaci vyplnění dotazníku. Je to automatizace, díky které využíváme předchozích zkušeností z posledních dvou let průzkumů a pomůže nám správně ověřit grading manažerů a manažerek pro efektivnější výsledky.”
Tomáš Drážný, CEO & Founder Executivejob.cz


Zjednodušeně řečeno, vyplnění vám zabere jen 5-10 minut a pokud už jste výzkum v minulých letech vyplňovali a nic se u vás pracovně výrazně nezměnilo (zastáváte stejnou pozici ve stejné společnosti, firma si neprošla transformací - má podobné tržby a počty zaměstnanců jako v předchozím roce, nezměnil se významně rozsah dané pozice - nebo se nerozrostll Váš pracovní tým), je vyplnění dotazníku ještě kratší a to v řádu jednotek minut.

Má smysl vyjednávat o zvýšení odměny?

Průzkum EXESS23 Vám poskytne jedinečnou příležitost srovnání Vašeho současného balíčku odměňování s trhem. Můžete si tak jednoduše vyhodnotit, zda je Vaše výplata schopna konkurovat výplatě Vašich kolegů. Zjistíte například, jak jsou jiní manažeři a manažerky na podobných pozicích ohodnoceni nebo jaké mají roční bonusy a jaká je jejich skladba i řadu dalších zajímavých informací. Třeba to, jaký styl leadershipu Vaši kolegové preferují a co preferují jejich týmy.

Data Vám mohou také posloužit jako strategická informace k diskusi o změně Vašeho ohodnocení v rámci stávající pozice. V případě hledání nového zaměstnání pak budete přesně vědět, o jaký celkový balíček si při jednání s firmou říci tak, aby byla hodnota adekvátní trhu. Ve všech případech se tak můžete opřít o naše data podložená výzkumem a bude pro Vás snazší si obhájit vyjednávanou sumu.

Jak nastavovat manažerské odměňování ve firmě?

V dnešní době je důležité mít přehled o situaci na trhu špičkových manažerů a vědět, jak je nejlépe motivovat – ať už finančně nebo jinak. Zásadní přínos má tak náš průzkum EXESS23 také pro HR Compensation & Benefits firem a náboráře.

Jako zástupce společnosti, ať už jste HR, CEO či majitel, můžete získat data přímo na míru Vašim specifickým potřebám a požadavkům. V nástroji Smart Salary Configurator, který je založený na datech z průzkumu, můžete sledovat nejrůznější průřezy dat jako odvětví, velikost firmy, funkční oblast managementu či lokalitu. Pomůže Vám také zjistit například to, co motivuje zaměstnance na vedoucích pozicích zůstat v práci, jakou výší a typ bonusů na své úrovni očekávají nebo jaké benefity preferují. Díky tomu budete přesně vědět, aktuální trendy na trhu.

Kvalitní informace z manažerské praxe

EXESS23 je založen na reálných zkušenostech manažerů, kteří splňují specifikovaná kritéria. Pracujeme tak s kvalitativními vstupními informacemi a i díky tomu máme důvěru více než 1 300 společností, které s námi chytře obsazují desítky manažerských pozic měsíčně a více než 17 500 zaregistrovaných manažerek a manažerů.

Průzkum je unikátní svými informacemi i rozsahem. Každoročně se o výstupy zajímají média jako je FORBES, Ekonom a další. Orientujte se na trhu práce a vyplňte EXESS23 i letos a následně ho využijte třeba pro konkurenceschopné nastavení manažerského odměňování ve vaší firmě nebo při vyjednávání o svém příjmu ve Vaší další profesionální roli.

Vyplnit průzkum EXESS23
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.