• Domů
  • Blog
  • Zúčastněte se průzkumu odměňování manažerů a získejte data na míru

Zúčastněte se průzkumu odměňování manažerů a získejte data na míru

16. 06. 2022 Tomas Drazny

Právě probíhá další ročník průzkumu manažerského odměňování EXESS. Přihlašte se do něj jako manažer a získejte personalizované výsledky, nebo si pro svou firmu objednejte výstup přímo na míru. Minulý rok společnost Executive Job získala data od 1 500 top manažerů, což z tohoto výzkumu dělá ten největší svého druhu v Česku.

Chcete vědět, jakou mzdu a bonusy dostávají jiní manažeři na pozici, která odpovídá té vaší? Nebo vás naopak zajímá, jestli jsou podmínky nabízené vaší firmou konkurenceschopné a dostatečně motivující, nebo dokonce naopak nadprůměrně štědré? V obou případech vám odpovědi pomůže najít průzkum manažerského odměňování Executive Salary Survey 2022 (EXESS22).

Pro manažer(k)y je přehled o trhu zdarma

Nemusíte zrovna přemýšlet o změně místa, aby se vám hodilo vědět, jak jsou placeni lidé na podobných pozicích, jako je ta vaše. Zvláště důležité je to v době, kdy nejprve pandemie a pak válkou na Ukrajině vyvolaná inflace rozkolísala trh a situace se překotně vyvíjí. Cení si vás stávající zaměstnavatel dost? Mělo by smysl vyjednávat o zvýšení odměny, nebo dokonce změnit místo? To všechno vám pomůžeme zjistit.

Výzkumu, který je určen pro manažerské pozice úrovní Board až Board-4, se v letošním kole zatím za několik týdnů zúčastnilo 500 manažerů a vše je tak na nejlepší cestě k překonání loňské účasti 1 500 respondentů. Po ukončení výzkumu dostane každý zúčastnivší se manažer či manažerka zdarma personalizovaný průzkum, který klasifikuje jejich manažerskou pozici a dodá jim relevantní výsledky.

Můžete tak zjistit nejen to, jak jsou jiní manažeři a manažerky na odpovídajících pozicích ohodnoceni nebo jaké mají roční bonusy, ale i řadu dalších zajímavých informací. Třeba to, jaký styl řízení preferují vaši kolegové na odpovídajících pozicích, nebo by u svých nadřízených rádi viděli manažeři na pozicích nižších – či samozřejmě naopak, co očekávají ti výše postavení.

Firmy si mohou objednat výzkum na míru

Největší užitek však výsledky výzkumu EXESS22 přinesou firmám. V dnešní komplikované době je zvláště důležité mít přehled o situaci na trhu špičkových manažerů a vědět tak, jak je nejlépe motivovat – ať už finančně nebo jinak. V minulém roce náš průzkum odhalil, jaký vliv měla na odměňování manažerů pandemie koronaviru – třeba to, že u 30 % manažerů došlo k propadu mzdy a u desetiny naopak k jejímu nárůstu. Letos nepochybně zjistíme zajímavé údaje o tom, jaký vliv na trh má stávající kombinace krizových faktorů.

![](https://www.executivejob.cz/storage/app/media/Blog)

Základní výhodou našeho průzkumu je vysoká relevance údajů, se kterými pracujeme. Součástí průzkumu se mohou stát jen manažeři, kteří splňují určitá manažerská kvalitativní kritéria. U nich ověřujeme skutečnou praxi na odpovídajících pozicích, tedy Board až Board-4, a vy tak máte jistotu, že náš výzkum stojí na kvalitních datech. Kromě výše mzdy na manažerských pozicích různé úrovně se ptáme i na mnoho dalšího – výši ročních bonusů, finanční i nefinanční benefity nebo třeba trendy v oblasti leadershipu a kariérních změn. Zjišťujeme také, kolik manažerů a manažerek by uvažovalo o změně pracovní pozice a kolik z nich by dalo přednost přechodu na jiné místo v rámci organizace a kolik by jich zvažovalo společnost zcela opustit.

Jako zástupce firmy si můžete objednat výzkum, který bude navržený přímo na míru vaší společnosti a aktuálním potřebám. Dozvíte se tak nejen to, kolik platí manažerům a manažerkám na odpovídajících pozicích vaši konkurenti, ale také co zaměstnance na vedoucích pozicích motivuje zůstat v zaměstnání či ho naopak opustit a „jít za lepším“.

Představu o tom, jaké informace vám může výzkum EXESS22 přinést, si můžete udělat z výsledků minulého ročníku EXESS21, které jsme přinesli v jednom z našich minulých blogových článků. Ty nejzajímavější střípky z aktuálně probíhajícího výzkumu budeme po jeho skončení přinášet také na našem blogu a v e-mailovém newsletteru, do kterého se můžete přihlásit zde.

Průzkum EXESS22
Výpis článků

Proč hledat práci na ExecutiveJob.cz?

  • Získáte u nás možnost reagovat na seniorní manažerské pracovní příležitosti
  • Registrace je u nás zdarma a zabere Vám maximálně 3 minuty
  • Můžete využít neviditelného režimu, nikdo se nedozví, že hledáte novou kariérní výzvu
  • Získáte 10% slevu na všechny naše služby, například na vytvoření profesionálního CV nebo LinkedInu. 
  • Budete na očích - spolupracujeme s 15 top headhuntery v ČR
  • Změníme Vaše hledání nové kariérní výzvy v zážitek

Získejte mzdový průzkum trhu

Zapojte Vaši firmu do průzkumu odměňování Pay-Fair a získejte zdarma grading a kategorizace všech rolí ve firmě.

Pokud se přihlásíte mezi prvními 50, můžete využít 50% slevu na podrobná data o mzdách, bonusech a benefitech.